VANAD Engage breidt uit met de overname van INSPIRE en versnelt digitalisering

Capelle a/d IJssel, 8 oktober 2024

VANAD Engage, de challenger in de markt voor klantcontact outsourcing en digitalisering, neemt INSPIRE Sourcing Solutions over en doet strategische investeringen in Turkije en digitalisering. Hiermee verstevigt VANAD Engage haar waardestrategie om bedrijven te ondersteunen die willen uitblinken met klantcontact.

Met de overname van INSPIRE Sourcing Solutions voegt VANAD Engage de premium offshore klantcontact diensten van INSPIRE Suriname en het ABU-gecertificeerde uitzendbureau van INSPIRE in Nederland, gespecialiseerd in klantcontact professionals, toe aan haar portfolio. Ilja Gleiser, oprichter van INSPIRE Sourcing Solutions en CCO in de nieuwe combinatie, is enthousiast over de samenwerking: “Als ondernemers kennen wij beiden een “can do” aanpak. Organisaties ervaren grote uitdagingen in hun klantcontact als gevolg van sterk oplopende kosten en toenemende digitalisering. Dit vraagt lenigheid en echte waarde oplossingen. Met onze gezamenlijke klantcontact expertise helpen wij organisaties impact maken.”

VANAD Engage neemt ook de resterende aandelen over van haar Turkse joint venture partner Aytac Canbolat. “Onze Turks-Nederlandse collega’s, die als een familie werken vanuit inmiddels 7 vestigingen, hebben met hun kenmerkende gedrevenheid een nieuwe benchmark neergezet in het contact met de klanten van onze partners” aldus Aytac, die aanblijft als directeur Turkije.

Als onderdeel van de waarde strategie zet VANAD Engage ook vol in op digitalisering met de eigen GenAI oplossing Archie. Investeringen moeten bijdragen aan het makkelijker maken van het klantcontact, zowel voor onze klantexperts als voor de consument. François de Leeuwe, Digital Experience Director heeft de leiding over deze activiteiten.

“Vanuit onze visie dat ‘every contact tells a story’, is onze strategie om te focussen op de waardevolle klantinteracties en tegelijkertijd actief te sturen op het digitaliseren van contacten met lage waarde,” aldus Lenhard Los, CEO van VANAD Engage. “Met INSPIRE en Turkije bouwen we voort op onze bewezen premium offshore diensten. Wij bieden zo een bredere toegang tot klantcontact experts en in combinatie met Archie versnellen wij de digitalisering: ‘wij durven wél aan de volumeknop te draaien’.”

Over de combinatie VANAD Engage – INSPIRE
De combinatie VANAD Engage – INSPIRE is dé specialist in klantcontact. Wij helpen organisaties met het digitaliseren, het uitvoeren van persoonlijk klantcontact en het optimaliseren van processen (door het klantcontact). Het is onze missie om ieder contact persoonlijk, gemakkelijk en waardevol te maken. Mensen staan centraal in onze aanpak, met een focus op het versnellen van digitalisering en steeds verbeteren van de performance op basis van data. Wij werken vanuit 2 locaties in Nederland, 7 locaties in Turkije, 3 in Suriname en 1 in Duitsland. Daarnaast zijn onze klantcontact professionals via onze uitzend- en managed insource formule bij tientallen organisaties in-house actief.
VANAD Engage is onderdeel van de VANAD Group, een verzameling toonaangevende bedrijven die hoogwaardige klantwaarde leveren door middel van nieuwe technologische mogelijkheden met respect voor menselijke interactie als basis.

Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met: Lenhard Los via + 31 10 288 1600